Életmentő információs oszlopok a balatoni strandokon

Közös „életmentő” kampányba kezdett nemrég a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) és a Mellrákinfó Egyesület. Az újraélesztés és a mell önvizsgálatának lépéseit bemutató oszlopokat helyeztek el hét balatoni település tíz strandján – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Tar Mihály, a VMSZ szóvivője.

Balatonakaliban, Balatonlellén, Gyenesdiáson, Keszthelyen, Révfülöpön, Szigligeten és Zánkán találhatóak az információs oszlopok, melyek 8 lépésben mutatják be a laikus újraélesztést, és a mell helyes önvizsgálatát. A program a VMSZ tavaly indult roadshow-jának folytatása, amit „A kezed életet menthet!” elnevezéssel indítottak útjára, s melynek során az újraélesztés helyes technikáját sajátíthatták el az érdeklődő strandolók.

Ehhez kapcsolódott idén a Mellrákinfó Egyesület, mely más területen ugyan, de szintén nagy hangsúlyt fektet a prevencióra. A két szervezet vezetői úgy gondolták, ha a strandokon feltűnő helyen elhelyezik a közvetlenül, illetve közvetve életmentő információkat, azok jó eséllyel eljutnak az érintettekhez.

Amennyiben a kezdeményezés beválik, és az önkormányzatok is partnerek lesznek, akkor jövőre még több információs oszloppal találkozhatunk a Balatonnál.

(15:35)