Elektromos töltőállomást adtak át Alsóörsön (veol.hu)

A falu központjában powershare pontot helyeztek el, mellyel elektromos motorokat, kerékpárokat és rollereket tudják feltölteni egy applikáció segítségével a felhasználók – írja a veol.hu.

A töltőállomás a mikromobilitás járművek és egyéb kis fogyasztók számára biztosít áramforrást villásdugós aljzatból. A töltő fali vagy oszlopra szerelten kérhető. A töltő mellé kiegészítőként igényelhető okos lakat a járművek profi, biztonságos és nyomon követhető rögzítése érdekében. Az országban eddig csak Budapesten létezett ilyen, vidéken legelőször Alsóörsön található. A vendégeket legelőször Radnóti Mária, a helyi kávézó ügyvezetője köszöntötte. Elmondta, hogy tavasszal keresték meg az önkormányzatot, hogy létrehozzák a töltőállomást. A gondolatokat tettek követték és megvalósult sokak nagy örömére a powershare pont. Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében kifejtette, hogy a község sokat tesz a környezetvédelemért, az egészséges lakókörnyezetért. Lakosaik és ingatlantulajdonosaik nagy része partner ebben. Egyre több napelem található Alsóörsön, ebbe beletartozik az önkormányzat valamennyi intézménye, a kempingben napkollektort alkalmaznak. Elsőként támogatták az elektromos töltőállomás megvalósítását, és elektromos buszt, illetve elektromos szállító járművet állítottak szolgálatba a településen.

Kohlrusz Gábor az InnoLab Engineering Kft. ügyvezetője elmondta, hogy több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek az e-Mobilitás és tiszta energiák területén, melyet a társadalom szolgálatába kívánnak állítani. Cégük a tiszta energiákat használó alkalmazásokhoz fejleszt mérő-adatgyűjtő szoftvereket. Termékportfóliójukat úgy próbálták összeállítani, hogy megoldást biztosítsanak a napjainkban egyre szélesebb körben terjedő elektromos járművek töltésére, továbbá olyan önálló energiatárolós rendszereket vigyenek a piacra, mely jól igazodik a napelemes és szélerőműves alkalmazásokhoz. – Megoldjuk a könnyű elektromos járművek töltését a városokban, falvakban. Élhetőbb, tisztább, fenntarthatóbb, okos településeken szeretnénk élni. Itt az idő, hogy kiszállj az autódból és átülj valami kisebb, könnyebb, környzetbarát járműre! – mindezt Csapó Balázs, a Servo Movement Kft. alapítója mondta el, majd ezután kitért arra, hogy miként működik a töltőállomás, miért jó elektromos motorkerékpárral, rollerrel és kerékpárral közlekedni. A powershare pontot minden bizonnyal nagyon sokan fogják használni, hiszen a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs kerékpárút éppen a töltőállomás mellett halad el.