Elbontották a kerítést, szabad a széplaki sétány (siofok.hu)

Lengyel Róbert polgármester és Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője mintegy jelképesen, közösen szabadították fel pénteken délután az ezüstparti sétányt az egykori állami üdülő kerítésének átvágásával. Ezzel szabadon bejárható immár a széplaki partszakasz és nincs már olyan parti területe Siófoknak, amelynek megközelítését állami vagy önkormányzati ingatlan akadályozná- írja a siofok.hu.

 

A közös drótvágó akciónak már előzetesen híre ment, több nézelődő helybéli is kilátogatott a helyszínre –, hogy szemtanúja lehessen a több évtizede várt pillanatnak. A város nyolc éve, 2013 óra állt levelezésben az állami illetékesekkel, mire sikerült egyezségre jutni: a nemzeti vagyonkezelő szervezet a siófoki önkormányzat ingyenes használatába adta a hajdani állami üdülő előtti partszakaszt. Ezért omolhatott le pénteken délután a kerítés,

A siófoki polgármester arra is kitért, miért a közös kerítésbontás. „Mert politikai háttérmunka, Witzmann Mihály lobbija nélkül ebben a mai világban esélytelen lett volna eredményre jutni – így Lengyel Róbert. – Köszönet érte. Mert a városérdek alkalmanként felülírja az esetleges politikai vitákat, nézetkülönbségeket…Ami jó, az jó, ami érték, az pedig érték. Használják ki majd minél többen annak lehetőségét, hogy ott is átjárhatóvá vált végre a parti sávunk!”

A siofok.hu képeket is közölt a kerítésbontásról.