Elárulta a Lime, lesznek-e jövőre is e-rollerek a Balatonnál (Hellovidek .hu)

Az elektromos rollerezést fogalmazhatunk úgy is, hogy vagy imádjuk vagy utáljuk, de ami biztos, hogy továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend a fővárosban. Nyáron szinte meglepetésként érte a nyaralókat, hogy a zöld kétkerekűek megjelentek a Balaton különböző pontjain is. Kíváncsiak voltunk, hogyan vizsgáztak a rollerek vidéken és, hogy mik a tervek a jövőre nézve. Tóth Tamást, a Lime magyarországi képviseletének vezetőjét kérdezte erről a HelloVidék.

Mikor született meg az ötlet, hogy máshol is elérhetőek legyenek a Lime rollerek és mikor kerültek az új helyekre pontosan?

Régóta terveztünk bővítést több város felé is, de sajnos a COVID minket se hagyott ki, így kicsit eltoltuk a tervet. Igazából utolsó pillanatban augusztusban vettük újra elő az ötletet, amikor már biztos volt mindenki itthon nyaral és ehhez szerettünk volna segítséget nyújtani. A Balaton parton, ha csak nem kocsival közlekedik az ember, nagyon sokat fog gyalogolni. A jól kiépített bicikli útvonal, a meglévő infrastruktúra pedig adott volt. Augusztus 18-án indítottuk el a szolgáltatást, egy remek csapattal a hajnali órákban kerültek ki a rollerek.

Mi ihlette a döntést? Miért érezték úgy, hogy Budapesten kívül is lenne kereslet a szolgáltatásra?

Ha jól emlékszem vissza egy péntek délután volt, amikor éppen azt terveztem, hogy leugrunk Balatonkenesére, de szállást csak Akarattyán találtunk, azt is messze a vasútállomástól. Akkor jött az ötlet, hogy talán itt sem lenne rossz rollerrel közlekedni. Talán ekkor fogalmazódott meg először az elhatározás.

Mi alapján választották ki a régiót és a településeket?

A kenesei utazás és a balatoni turisztikai desztináció népszerűsége miatt a térség nem volt kérdéses. Viszont mivel már közeledett a szezon vége, nem akartuk nagy fába vágni a fejszét, igyekeztünk közel maradni Budapesthez, hiszen az összes települést innen irányítottuk. Ezért Budapestről viszonylag könnyen megközelíthető településeket választottunk.

Milyen folyamatok előzték meg a telepítést?

Az összes Balatont kedvelő barátomat megkérdeztem ők hova mennének legszívesebben rollerrel, mire használnák. Ezek alapján is próbáltuk mérlegelni a megfelelő telepítési helyszíneket. Nagy beharangozást nem terveztünk, egy kis morzsát hintettünk el mindössze egy képpel, amin a Dunán egy “Balaton?” felirat volt olvasható. Körülbelül 4 perc alatt jöttek rá a szemfüles felhasználók a tervünkre.