Eladó a siófoki Erzsébet szálló (napi.hu)

A siófoki Erzsébet szállodát (korábban Hotel Aranypart) is eladná a magyar állam – derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus aukciós rendszeréből. A kilencszintes, 160 szobás szállodára csak csomagban lehet licitálni, így a vevő egyúttal a parádfürdői Károlyi-kastély új tulajdonosa is lesz.

Az MNV összesen legalább 2,3 milliárd forintot várna az ingatlanokért, ebből a siófoki hotel értéke 1,9 milliárd forint. Az árverés november 29-től december 3-ig tart majd – írja a napi.hu.

“Az ingatlan Siófok, legértékesebb üdülőterületén, az Aranyparton (Szállodasor) található. Közvetlen parti ingatlan, azzal, hogy a Balatontól egy 30 méteres parti sáv választja el, mely szabad strandként működik. Az épületszerkezetek viszonylag jó állapotban vannak. A 6. és 7. szinten teljes belső felújításra került sor 2012-ben. A gépészet elavult, korszerűtlen, felújítása indokolt” – idézi a portál az MNV hirdetményét.

Nem először próbálja eladni az állam: az MNV 2017 októberben is tervezte a siófoki Erzsébet szálloda árverését, a hotel kikiáltási ára az ingóságokkal együtt akkor még csak 1,4 milliárd forint lett volna, de végül elmaradt a licitálás.

A Magyar Nemzet még 2016 novemberében megírta: végleg bezárják azt a négy szállodát, amelyeket az MNV vett át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től. Elbocsátották a balatonvilágosi, a balatonőszödi, a siófoki, valamint a nyíregyházi Erzsébet Szállodák alkalmazottait. Már akkor bejelentették: nem viszik tovább az üzemeltetést, hanem a hivatalos átvétel után eladják az ingatlanokat.

Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 ezer gyerek üdülhetett kedvezményesen. Két nagyobb üdülőhelyszín maradt a bezárás után a programot működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány üzemeltetésében: a fonyódi, valamint a zánkai – olvasható a napi.hu összefoglalójában.