A sportra hangol és kinyitná a partot Ábrahámhegy (vitorlazzitthon.hu)

Az új öltöző és kabinsor valamint a csónakkikötő elkészülte után átadták a Fagyöngy Sportházat Ábrahámhegyen. A településen ugyanakkor további fejlesztésekben gondolkodnak. Tervben van egyebek mellett a TVSK által üzemeltetett Jégmadár Kikötő mólószárának átalakítása úgy, hogy alkalmas legyen kishajók kikötésére is ezen felül partmenti ingatlanokat vásárolna az önkormányzat annak érdekében, hogy szabaddá váljanak a tó melletti területek. 

Egy korábbi, 2001-ben leéget vendéglő állt a most átadott Sportház helyén, amelyet korábban az Önkormányzat megvásárolt – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak Ábrahámhegy polgármestere. Vella Zsolt felidézte, komplex fejlesztésben gondolkodtak, melynek keretében a strand mellett csónakkikötőt létesítettek, megújították a kabinsorokat, mostanra pedig elkészült a Fagyöngy Sportház is számos funkcióval.

Vella Zsolt elárulta: ezekkel a fejlesztésekkel is az egész éves Balaton népszerűsítését tűzte zászlóra a település. Az épületben amellett, hogy különböző sportolási lehetőségek állnak a látogatók előtt, helyet kapott öt vendégszoba valamint kávézó. A településvezető szerint elsősorban a helyieket és nyaralótulajdonosokat, környékbeli településeken élőket akarják kiszolgálni, de természetesen várják a messzebbről érkező vendégeket. Hozzátette: a helyszín adott kisebb rendezvények megtartására is.

Vella Zsolt a jövőbeni tervekkel kapcsolatban elmondta: az egyik legfontosabb célja a településnek, hogy növeljék az ábrahámhegyi szabad partszakaszok méretét. Ennek érdekében vízparti ingatlanokat szeretnének vásárolni. Emellett a helyi TVSK Kikötőben – egyeztetve az egyesülettel – szeretnének a mólószáron is kialakítani parthoz jutási lehetőséget.

A teljes interjú és képgaléria a www.vitorlazzitthon.hu oldalon található.