Egymást érik a szabadstrandok Siófokon (sonline.hu)

Siófok 17 kilométer hosszú partszakaszán színvonalas, sekély vizű strandok és hamisítatlan balatoni hangulat várja a víz és a vízisportok szerelmeseit. A nyár fővárosának teljes hosszában található kijelölt fürdőhely Széplaktól – Sóstóig, az Ezüstparton és Aranyparton elterülő több kilométeres árnyas sétány, gondozott és sokszínű zöldterület, gyermek és felnőtt szabadidős eszközök, sportpályák színesítik a vízparti pihenést vagy éppen az aktív kikapcsolódást.

A városháza  közleményében emlékeztetett: Siófok 5 legnépszerűbb szabad és fizetős strandja újult meg pályázati és saját forrásból a tavalyi főszezonra, ahol már élvezhetik a vendégek az új öltözőket, értékmegőrzőket, kerékpárpontokat, napozóágyakat és padokat, melyek hozzájárulnak a felhőtlen, kényelmes és színvonalas nyári kikapcsolódáshoz. Az UV mérő berendezések, akadálymentesített vizesblokkok, vízbe emelő liftek és mentőmellények gondoskodnak a biztonságos fürdőzésről – írja a sonline.hu.

Minden strandon modern, balatoni hangulatba illő, kalandos gyermekjátszóterek, vízi és parti sporteszközök várják a legkisebbeket. A családokat a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, sportparkok és gyermek animációs programok is várják a városi strandokon. Az idei jubileumi évben a siófoki lakosok 55% kedvezményt kaphatnak a felnőtt teljes áru strand belépőkből a siófoki összes fizetős fürdőhelyen. A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Napközben a pihenésé a főszerep, este pedig holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat.A sportos parti hangulat kedvelői profi strandröplabda pályák, vízi élménypark, közvetlen Balaton parti kosárlabda pálya, fittness parkok és a tó legnagyobb vízisí pályáján kínált lehetőségek közül válogathatnak. Az ingyenesen látogatható városközpontból könnyen elérhető Újhelyi strandon kettő csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek. Ha eltávolodnánk a város zajától, akkor a Sóstói strand kiváló lehetőség a nyugodt strandolásra. A strandokon a hagyományos balatoni gasztronómiát is élvezhetjük egy finom lángos, egy illatos kürtöskalács vagy egy édes fagyi megkóstolásával. Ha különlegesebb gasztroélményekre vágyunk, akkor a parton számtalan vendéglátóegység kínálatából választhatunk.

Az egyedülálló látványt és élményt nyújtó siófoki Óriáskerékről 50 méter magasból gyönyörködhetünk a kivételes balatoni panorámában a Nagystrand területén. Szuper kikapcsolódás családoknak és baráti társaságoknak, vagy romantikus esti program a kettesben érkezőknek – kihagyhatatlan élmény nappal és este egyaránt!