Átmenetileg késnek a vonatok az észak-balatoni vasútvonalon

A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon 15-30, esetenként 30-50 perces késésekre kell számítani – tájékoztatott a Mávinform kedd délelőtt a vasúttársaság honlapján, amit az MTI közölt. A 24.hu közlése szerint másik vonatbaleset is történt a Balatonnál, Balatonszentgyörgyön.

 

Mint írták, a Veszprém vármegyei Paloznakon, a Balatoni utcai átjáróban elakadt egy személygépkocsi, annak eltávolításáig szünetel a forgalom Alsóörs és Balatonfüred között. A Déli pályaudvarról Tapolcára tartó, Balatonalmádiból háromnegyed 11-kor továbbindult Kék Hullám InterCity vonat várakozásra kényszerül – közölte a Mávinform.

A 24.hu közlése szerint személyautó és vonat ütközött össze Balatonszentgyörgyön, a Vasút utcában. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Vajda Eszter, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az esettel kapcsolatban a hírportálnak azt mondta, hogy az elsődleges adatok szerint az autót vezető nő könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset a vonatközlekedést is befolyásolja.