Egy gyermekkori álom a siófoki fordított ház (hellosiofok.hu)

Siófokon a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében fejtetőn álló, nem mindennapi látványosságon már 4. éve messziről megakadhat az arra járók szeme. Ezt a különleges turistalátványosságot egy lengyel vállalkozó hozta elsőként Magyarországra a Balatonhoz.

Egy gyerekkori álmomat szerettem volna megvalósítani azzal, hogy létrehozok egy házat, ahol mindenki láthatja, hogy „hogy néz ki a világ feje tetejére állítva”. Elhatároztam, hogy építek egy fordítva felállított házat, ahol meg lehet tapasztalni ezt a régen vágyott érzést.

-mondta el a hellosiofok.hu-nak Stasiak Marek tulajdonos. A lengyel vállalkozó kifejtette: a kivitelezési nehézségek miatt, nem volt ez egyszerű dolog, és a kiváltott hatás őt is megdöbbentette. A gravitáció megzavarásának jelensége történik, az egyensúlyérzékünk válik ez által labilissá. Ezt az érzést szerette volna megosztani másokkal is. Mire Magyarországra ért már 7 különböző feje tetejére állított házikót látogathattak a turisták Lengyelország turisztikailag leginkább vonzó településein.

 

Szólt arról is, hogy a helyi hatóságtól lehetőséget kaptak a terület bérlésére és az elképzelésük megvalósítására. Olyan települést kerestek, ahol sok turista fordul meg, ahol a turisztikai szakemberek törődnek az ideérkezőkkel, fontosnak tartják a számukra nyújtandó élményeket, segítve ez által a szolgáltatást nyújtókat is. Ezeknek a feltételeknek Siófok város tökéletesen megfelel – tette hozzá.

 

 

Stasiak Marek elmondta: nagy segítség volt számukra a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiadott a Covid-19 kézikönyv az attrakciók üzemeltetői és szolgáltatók részére. Az abban javasolt előírásokat (gyakori fertőtlenítést, a maszkviselés kötelezővé tételét, kézfertőtlenítő kihelyezését, szociális távolság betartása miatti egyidejű látogatói létszám csökkentését) maximálisan betartják.

 

A jövőbeni tervekről elárulta: mindig mozgatja a fantáziáját, a világ más nézetből történő bemutatása, vagy a fantázia világának mai valóságban történő ábrázolása. Ilyen irányban gondolkodik különböző fejlesztések kapcsán.