Főszerepben a biztonság a szeptemberi Balaton Boat Show-n (vitorlazzitthon.hu)

A korábbi évekhez hasonlóan nagy érdeklődés mellett készülnek a szeptember 4-től 6-ig tartó Balaton Boat Show-ra a szervezők. A házigazda idén is a balatonkenesei Kenese Marina-Port lesz, ahol számos óvintézkedést vezetnek be annak érdekében, hogy mindenki biztonságban ismerkedhessen meg a legújabb hajókkal.

A látogatók a rendezvényen vitorlásokkal, motoros és elektromos hajókkal, egyéb vízisport eszközökkel, valamint hajózási kiegészítővel, speciális ruházattal találkozhatnak. A program pedig nemcsak a rutinos hajósoknak, de azoknak is érdekes, akik most ismerkednek a vízi élettel. A kiállítók között ott lesznek a legnagyobb külföldi márkák forgalmazói, csak úgy mint a hazai gyártók, a Balaton Boat Show kiemelt autós partnere pedig a – BMW Leier Autó lesz – írja a Vitorlázz Itthon.

Az idei évi kiállítás több szempontból kicsit más lesz, mint az eddigiek. Rápolthy Edit a fesztivál főszervezője közölte: a jelenleg hatályos rendelkezések alapján a kiállítások, üzleti rendezvények létszám-korlátozások nélkül megtarthatók, elsődleges szempont számukra, hogy mindent megtegyenek a látogatók és a szervezők biztonságáért.

Számos javaslatot fogalmaztak meg a kiállítóknak és egy sor intézkedés kerül bevezetésre a jelen lévők védelméért. Így például biztosítanak online jegyvásárlási lehetőséget, a közlekedési útvonalakat a lehető legszélesebbre tervezték, folyamatos lesz fertőtlenítés a közösségi tereken, a nap végén pedig a mosdókban ózongenerátoros fertőtlenítést is végeznek majd.

Szintén fontos szabály, hogy aki a kiállított hajókat szeretné belülről megnézni, az hozzon magával maszkot, mert minden olyan esetben ahol – különös tekintettel a zárt terekre – nem tartható a 1,5 m távolság, a maszk használatát kifejezetten javasolják a szervezők.