Egészségügyi és infrastrukturális fejlesztések érkeztek Révfülöpre

Egészségügyi beruházások sorozata zajlik Révfülöpön. A fejlesztésekhez a helyi önkormányzat a saját források felhasználása mellett, a Magyar Falu Program pályázatán nyert támogatást. Emellett a tervezett útfelújítási munkák már befejeződtek, valamint az oktatási létesítmény homlokzati rekonstrukcióját is elvégezték. A következő időszak legnagyobb tervezett beruházása pedig a Halász utcában lévő galéria és múzeum komplex látogatóközponttá alakítása. 

A turizmus fejlesztése mellett legalább annyira fontosnak tarja a helyben élők igényeit magas szinten kielégítő és mindennapjaikat segítő beruházások megvalósítását a helyi önkormányzat – mondta el a hirbalaton.hu-nak Révfülöp polgármestere. Kondor Géza kifejtette: örömmel értesültek róla, hogy a védőnői épület felújítására 12,5 millió forint pályázati forráshoz jutottak. Hozzátette:  alig néhány hónappal ezelőtt szintén a helyi egészségügy fejlesztését szolgáló 3 millió Forintos támogatást kaptak a Magyar Falu Program keretében.

Kondor Géza kitért arra is, hogy közel 30 év révfülöpi szolgálat után Dr. Németh Csaba háziorvosuk átadta a stafétát Dr. Vizeli József Mihály fiatal utódjának, aki szintén orvos feleségével Révfülöpön képzeli el a jövőt. A települési önkormányzat jelenleg 16 millió forint saját forrás felhasználásával korszerűsíti a házi orvosi szolgálati lakást. “Nagy öröm számunkra, hogy miközben sok száz településen nincs háziorvos, nálunk egy napig nem maradt üresen a praxis.” – fogalmazott a hirbalaton.hu-nak Kondor Géza.

A polgármester kitért arra is, hogy az idei esztendő legfőbb, szintén önerős beruházása volt a közel 30 millió Forintból megvalósult gyermekpancsoló a Császtai strandon, de a település központja mellett fekvő, Szigeti strandra is jutott néhány korszerű, rozsdamentes strandlépcső. Emellett szintúgy önerőből újra aszfaltozták az Óvoda utcát, és a napokban elkészül az iskola külső homlokzatának felújítása is. Ez utóbbi közel 29 millió forintba került, amihez az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyújtott támogatást.

Az elkövetkező hónapok tervezet beruházásairól a polgármester elmondta: a következő szezonra el tudják végeztetni a már engedéllyel rendelkező mederjavító homokolást a Császtai strandon. A 2020 év legfőbb projektje pedig a Révfülöp szívében, a Halász utcában levő Tóparti Galéria- Honismereti múzeum épületegyüttes Kulturális és Turisztikai Látogató Központtá alakítása, mely a meglévő épület régi halszárító pajta stílusát ötvözi kiegészülve a kor követelményeivel – fogalmazott a Kondor Géza.