Negyedszázad alatt megújult Zánka (veol.hu)

Kikötő építést terveznek a strand nyugati részén, a Balatoni Bringakörút Zánka-Balatonszepezd közti szakaszának létrehozását, parti sétányt, a strandon a partvédmű felújítását. Mindemellett korszerűsítik a könyvtárat, az infrastruktúrát, a Tájháznál ifjúsági részt hoznak létre, felújítják a német nemzetiségi óvoda és bölcsőde konyháját Zánkán. 

Elkötelezett vagyok a településért, a térségért, a folyamatos fejlődését – fogalmazott a veol.hu-nak Filep Miklós Zánka polgármestere. A településvezető kifejtette: községvezetői megbizatása alatt teljesen átalakult a jelenleg 1015 lakosú település. Eszerint új, illetve korszerű faluközpont-, és intézményhálózat épült, egyebek között orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda, iskola, posta. Megújították a strandot, minden igényt kielégít a náluk levő szolgáltatás, és van fogorvos, állatorvos is. Útjaik zömét felújították, a munkát pedig folytatják. Büszkék a kultúrházra, a közműhálózatra, a szépen rendben tartott temetőre – fogalmazott.

Filep Miklós örömmel beszélt arról, hogy csendes, békés üdülőfalu hírében állnak, stabilan működnek, hitelt sosem vettek fel. Rendezvényeik sokrétűek, kulturális életük kiemelkedő, egész évben pezseg náluk az élet. Kitért arra is, hogy bár már nem hozzájuk tartozik, de büszke az Erzsébet-táborra is, mely öregbíti Zánka nevét, és ott sok gyerek, illetve család pihenhet.

Kifejtette: a következő időszakban is számos fejlesztést terveznek, egyebek mellett kikötő létesítést, új szakasz létrehozását a Bringakörút hálózatban, valamint korszerűsítenék a kulturális intézményeket is – olvasható a veol.hu-n.