Különleges programokkal kecsegtet a Balaton nyugati része (Zaol.hu)

Széles programkínálat és több újdonság is várja az idei szezonban a zalai fürdőhelyekre érkező vendégeket. A zaol.hu Keszthely, Hévíz és Zalakaros kínálatátáról számol be.

 

Keszthelyen három fürdőhely közül lehet válogatni

Nyár, napsütés, Balaton – sokaknak ez jelenti a pihenést és a kikapcsolódást az elkövetkezendő hónapokban rövidebb vagy hosszabb időszakra. S természetesen a strandolás. Keszthelyen három fürdőhely várja a vendégeket. A szezonra való felkészülést nehezítette a márciusi rossz idő, de mostanra elkészültek az újdonságok, amelyekkel a vendégek komfortérzetét és élményeit szeretnék növelni.

– A Libás strandon volt a legnagyobb beruházás. Épült egy új kabinház, hideg-meleg vizes zuhanyzó, öltözők, pelenkázó, illetve vizesblokk kapott benne helyet. E strandon horgászhelyek is várják a vendégeket, amelyeknek nagy jelentősége lehet a szezon meghosszabbításában. Fürdési szezonban természetesen továbbra is tilos a horgászat. A Helikon strandon is történtek fejlesztések. Mivel sokan nehezményezték, hogy a kék öltözőhengerek nem praktikusak, ezért a két strand családbarát öltözőket kapott, valamint pluszzuhanyzók is kerültek a part közelébe. Ugyancsak mindkettőn épült fedett kerékpártároló, ahol biztonságban lesznek a turisták értékei – mutatta be az újdonságokat Csendes Antal, a strandokat üzemeltető Városüzemeltető Kft. részlegvezetője.

A városi strand 300 millió forintos támogatásban részesül hamarosan, erre készítik a terveket, így itt most kisebb fejlesztések valósultak meg.

– Új beléptetőrendszert alakítottunk ki és nagyobb teljesítményű lett a wifi itt és a Helikon strandon is – e szolgáltatás egyébként mindhárom strandon igénybe vehető. Mindegyiken napvitorlákat és új, a balesetveszélyt kiküszöbölő lépcsőket helyeztünk ki.

Tavaly nagymértékben nőtt a látogatók száma, természetesen a vendégforgalmat befolyásolja az időjárás is, ahogy sok más tényező is hozzájárul egy-egy sikeres szezonhoz.

 

Hévízen egyre több a vendég

A szomszédos Hévíz az év minden részében kedvelt és látogatott. A tavaly kezdődött tendencia, hogy minden küldőpiacról élénkült a vendégforgalom, idén is érzékelhető.

– Hévíznek van egy ciklikussága. Tavasszal és ősszel sokkal inkább kúravendégek érkeznek, jobbára külföldiek, nyáron pedig inkább fiatalabbak, aktív, sportos, fürdőzős vakációra vágyó emberek és családok vannak a városban – mutatta be a jellegzetességeket Horváth Orsolya, a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Hévízi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője, aki jelezte: a programkínálattal is ezt a vonalat serkentik.

– Arra számítunk, hogy a tavalyi évnél 5-10 százalékkal erősebb lesz az idei nyár és hogy meg tudjuk őrizni az 1,2 millió fölötti éves vendég-éjszaka-teljesítményünket, és kicsit még javítani is tudunk rajta. A tófürdőn is 1 millió fürdővendég megfordul évente.

 

Zalakaros a turisták álma

Zalakaroson a város önkormányzata és a fürdő is sokat tesz azért, hogy minden tekintetben megfeleljenek a turisták elvárásainak.

– Zalakaroson a szezonálisan működő éttermek és vendéglátóhelyek már április óta nyitva vannak, azaz már mindenki nyári üzemmódba kapcsolt – árulta el Novák Ferenc polgármester. – Természetesen az önkormányzat is megteszi azt, ami a feladata, a folyamatos virágosítás és a közterek csinosítása mellett épül az új kerékpárút és a kilátót is hamarosan birtokba vehetik a vendégek. A lomtalanításra és a szúnyogirtásra már sort kerítettünk korábban, a parkolás pedig évek óta ingyenes a településen. A kulturális szezonnyitóra éppen ma este, szombaton kerül sor, a kertmoziban folklórestet tartunk, majd június 16-tól a filmvetítés is beindul a moziban.

A zalakarosi fürdőben is megtörténtek már a szükséges felújítások, új burkolatot kapott az idén 50 éves strandi úszómedence, illetve a népszerű vízipók gyermekvilág egyik medencéjét is fel-újították.

A további fejlesztésekről és programokról is beszámoló cikk itt olvasható.