Egész éves Balatont hozhat a mostani járvány (vitorlazzitthon.hu)

Ezekben a hetekben is javában zajlik a munka a balatonlellei BL Yachtclubban, ahol a kikötőt és az infrastruktúrát újítják és készítik fel a szezon újraindulására. Bár az étterem és szálloda már több, mint egy hónapja zárva van, a kikötő zavartalanul működik.  Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az odaérkezők szabálykövetőek, minden központi kérést, utasítást betartanak. A BL vezetője bizakodó: szerinte lesz még nyár idén a tó körül, valamint az idei évben valóban megvalósulni látszik az egész éves Balaton koncepciója, ugyanis a vendégek az őszi-téli szezonra tetetik át foglalásaikat. 

„Optimista ember lévén én igyekszem a pozitívumot látni ebben a helyzetben is. Azt gondolom, hogy nagyon sok mindenre megtanít minket. Szerencsére mind a kollégáim, mind a hajósok nagyon fegyelmezettek. A kikötőben nem állt le a munka, zajlanak a tavaszi teendők. A vitorlázók is jönnek hétköznap és hétvégente is és betartják a higiéniás utasításokat. Távolságtartóan közelítenek egymáshoz” – fogalmazott a Vitorlázz Itthonnak Tóth Balázs. A BL Yachtclub vezetője, a Balatoni KÖR elnökségi tagja kifejtette: március 17. óta zárva vannak, bár lehetőségük lett volna akkor még nyitva maradni oly módon, hogy elviteles ételt adnak, délután 15:00-ig nyitva vannak, de azt a döntést hozták meg, hogy nem, fontosabb a biztonság.

„Senkit nem küldtünk el, a teljes csapat egyben maradt, minden kollégánkat megtartottuk. Most már több, mint egy hónap telt el a bezárás óta és a kollégáim is már tűkön ülnek, hogy csinálnának valamit. A felszolgálók például a mólószárakat takarítják, van olyan felszolgáló aki a hajókarbantartásokba segít be.” – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a legtöbb vendég átfoglalta a foglalásait másik időszakra. Tóth Balázs szerint egy olyan hatása lesz ennek a vírusnak, hogy ki fog tolódni a szezon.

„Amin mi évek óta dolgozunk, hogy a Balaton télen-nyáron menő legyen, annak most jön el a létjogosultsága. A vendégek ugyanis szemrebbenés nélkül foglalták át áprilisi-májusi foglalásaikat október-november-december hónapokra. Én azt remélem, hogy a nyár is erős lehet, hiszen az emberek nem mennek külföldre, inkább belföldön töltik szabadidejüket, részint meg fog hosszabbodni a balatoni szezon.” – fogalmazott a szakember.

A teljes interjú www.vitorlazzitthon.hu oldalon érhető el.