Díjazták a Veszprém megyei önkénteseket (veol.hu)

A közjóért és a társadalomért tenni felemelő, hangzott el a megye év önkéntese elismeréseinek ünnepélyes átadóján szerdán.

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház program keretében ötödik alkalommal adta át az év Veszprém megyei önkéntese díjat, és harmadszor ismertek el fiatal önkéntest. Varga Endre, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház program vezetője kiemelte, a felnőttek önkéntessége példát ad a fiataloknak is. A közjóért, a társadalomért tenni felemelő, hangsúlyozta. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, jobb hellyé teszik a világot, és követendő példát adnak a társadalomnak önzetlenségből, emberségből.

Az év fiatal önkéntese elismerést Varga Áron vehette át. A méltatásban elhangzott, a fiatalember zenei területen tevékeny, több egyházi kórusban működött közre, kórustalálkozót szervezett, alapítója a Balatonfűzfői Fiatal Művészek Klubjának és a Fiatal Zenészek a Gyártelepi Harmóniumért Civil Szerveződésnek, zenetörténeti előadássorozatot szervez és tart, tanárként hátrányos helyzetű gyermekeknek tart oktatást ingyenesen.

Az év Veszprém megyei önkéntese elismerést egy bakonybéli házaspár, Griecs András és Griecs Andrásné vehették át. A laudációban elhangzott, a férj megírta a falu újkori történetét, amely mára a helyi érték része lett. Kezdeményezték a falu virágosítását: virágágyásokat létesítettek, amelyeket folyamatosan gondoznak, tevékenységük egyre több követőre talált. Rendszeresen segédkeznek a falu rendezvényein, aktív tagjai és előadói a helyi nyugdíjasklubnak, rendszeresen segítenek a rászorulóknak.

A fiatalok közül tizenegyen, a felnőttek közül heten vehettek át oklevelet és ajándékot az idei évben végzett munkájukért. Az elismeréseket idén is az önkéntesség világnapján adták át, amelyet 1985 óta ünnepelnek világszerte. A rendezvényen latin-amerikai dallamokat játszott Búzás Csaba zenész – írja a veol.hu.