Badacsonyba érkezik a Balatoni KÖR gasztrofesztiválja

December 8-án  Badacsonyban (frissTerasz parkolója, a Kisfaludy út – Római út találkozásánál) lesz a Balatoni Kör GasztroPiknik sorozatának harmadik rendezvénye szórakoztató és gyerekprogramokkal, borkóstolóval, cukrászok kínálatával – a szervezők tájékoztatása szerint. A Badacsonyi Tekergő és a Lelle-Boglár Tekergő névre hallgató elektromos kisbuszok a Bonvino és a frissTerasz között szállítják majd az utasokat.

Pár évvel ezelőtt szokatlan lett volna akár egy téli balatoni gasztro rendezvényről is hírt adni, az elmúlt négy hétben viszont már hat nagy gasztronómiai fesztiválnak adott otthont Közép-Európa legnagyobb tava.

A szokatlan gasztro-dömping a novemberben 16-i hétvégén kezdődött a tihanyi Garda Fesztivállal, és a siófoki Libadalommal. Egy hét múlva került megrendezésre a badacsonyi GasztroHegy, és mellette Füred Gasztro. Rá egy hétre jött a Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának következő állomása Balatonlellén, a II. Adventi GasztroPiknik.

December 8-án sem maradunk esemény nélkül, hisz a Balatoni Kör GasztroPiknik sorozat harmadik rendezvénye ezúttal Badacsonyba érkezik. „Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra – mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, – nagyon örülök, hogy sok év munka után már látszik az eredménye a munkánknak!”

A Gasztrohegy és a Badacsony Nyitva kampánynak köszönhetően egyre többen ismerik meg a legendás tanúhegy megújult szolgáltatásait és új arcát. A GasztroPiknik pontos helyszíne a frissTerasz parkolója, a Kisfaludy út – Római út találkozásánál. Fedett, fűtött, Balatonra panorámás sátorban kínálják a helyi fogásokat, süteményeket, borokat és pálinkákat a Balatoni Kör tagjai.

Ami várható: Balatoni Kör tag éttermek, cukrászdák, borászatok, pálinkamester, kézműves árusok, élőzene, gyermek programok, szakmai borkóstoló és természetesen a Mikulás. A Badacsonyi Tekergő mellett a Lelle-Boglár Tekergő is átgurul az északi partra, a két elektromos kisbusz a Bonvino és a frissTerasz között fogja szállítani a vendégeket. Elmaradhatatlan programpont a már hagyományosnak mondható Borkarácsonyfa állítás a 2017. évi hegybor termelőivel.

 

Részletes program:

13:00–13:30    Ünnepélyes megnyitó, borkarácsonyfa állítás a 2017. évi hegybor termelőkkel

12:00–20:00    Gyere és kóstold meg a Balaton ízeit. GasztroPiknik a résztvevő éttermek cukrászdák és borászatok kínálatával

14:00–16:00    Hegybor Mesterkurzus borvidékeken át Fiáth Attilával a Bonvinoban

17:00–20:00    Zenél a DocPiano zenekar (bárzenei hangulat, vidám ütemek)

 

Gyerekprogramok:

14:00               Kovács Gábor muzsikus élőzenés és interaktív előadása, hangszerbemutató

14:00–16:00    Fanyűvő játékpark
14.30               Mikulás látogatása, ajándékosztás, fotózkodás

15:00–15:30    Kovács Gábor muzsikus folytatja zenés műsorát

 

Szakmai kóstoló és előadás a Bonvinoban:

Hegybor Mesterkurzus borvidékeken át Fiáth Attilával

A szakmai érdeklődők és borkedvelők számára egy különleges borkóstolóval készülnek a szervezők.

A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozata 2019-ben is folytatódik. A következő állomások: február 23. Csopak, és március 23. Köveskál.