Csopaki iskolások rajzai ihlették a Szomszéd kertje idei gyerekmenüjét

Új ötlettel indítja az idei nyarat a csopaki Szomszéd kertje. Tóth Attila és csapata most a csopaki általános iskola 1-4. osztályosait kérte meg, hogy segítsenek a tökéletes idei gyerekmenü megalkotásában.

Első lépésben rajzórán kérték meg az alsósokat, hogy rajzolják le a tökéletes ebédet, aminek csak a fantázia szab határt. Persze sok volt a pizza, palacsinta és hamburger, de a rántott hús, a spagetti és a fagyi is előkerült főételként. Az viszont meglepő volt, hogy a főzelék, a spenót és a paradicsomleves is sok rajzon szerepelt, így inspirációnak ezt is felhasználta a konyha.

Múlt héten csütörtökön, a kóstoláson a gyerekbarát ételek megalkotása mellett a friss alapanyagok és az egészségesség is fókuszban volt.  Olyan ételeket kerestek ugyanis, amik amellett, hogy ízletesek jót is tesznek a gyermeknek és tiszta energiát adnak. A kóstolás után szavazni lehetett, felkiáltással, bár a legnagyobb üdvrivalgás a nutellás palacsinta megjelenését követte.

Kihoztuk a 200 palacsintát, szerintem a kiáltozást még Lovason is hallani lehetett, úgyhogy ez kapta a tiszteletbeli különdíjat – mondta a Szomszéd kertje vezetője,  Tóth Attila.

A rajzokból kialakított nyári menüben helyet kapott a zöldborsófőzelék mellett a krumplipüré, a paradicsomos marhahúsgombóc, de nem maradhatott ki a hamburger valamint a hasábburgonya chips sem.