Csopak nyáron megtelt – a fejlesztések tervezésével kivárnak év végéig (balaton.vehir.hu)

Az elnyert pályázatok természetesen megvalósulnak, de új elképzelések csak az év vége felé látható – akár pénzügyi, akár járványügyi – helyzet ismeretében tudnak felelősen dönteni – mondta el a balaton.vehir.hu-nak a település polgármestere. Ambrus Tibor bejelentette azt is, hogy Csopakon is megjelent a koronavírus. 

Már nemcsak a külföldről haza térők és a pozitív esetekkel találkozók vannak karanténban, hanem ténylegesen fertőzött személyek is. Így még közvetlenebbül érint minket a kezdődő második hullám, betartva a kormányzati ajánlásokat, folyamatosan figyelve a helyzetet megpróbálunk azokra minél gyorsabban reagálni – fogalmazott a balaton.vehir.hu-nak Csopak polgármestere. Ambrus Tibor beszélt arról is, hogy a járványügyi helyzet miatt és a kormányzati ajánlások következtében nem tartották meg rendezvényeket. A polgármester személy szerint azzal sem értett egyet, hogy mások viszont tartottak.

Ambrus Tibor szerint időjárás szempontjából az elmúlt 10 év legrosszabb nyara volt, amikor viszont szép napos idő volt és meleg volt a víz, valóban nagyon sokan választották a vízpartot nyaralás helyszínéül. Csopak nem rendelkezik sok szállodával és szállásférőhellyel, így nem tud több vendéget fogadni, ahogy a strand sem, a település a nyári időszakban gyakorlatilag megtelik.

Kitért arra is, hogy a pesszimista hangulat megmaradt, hiszen a járványügyi helyzet miatti elvonások nehézzé teszik a jövő tervezését. Bár a turisztikai szezon július közepétől várakozáson felül teljesített, de az egyéb vállalkozásoknál egyértelműen jelentős kiesés fog mutatkozni, ami iparűzési adóban is jelentkezni fog. Várhatóan a tényleges számokat csak év vége felé fogják látni, érdemlegesen nyilatkozni csak akkor lehet majd.