Családbarát munkahely lett Herenden a manufaktúra (veol.hu)

Családbarát munkahely minősítést kapott a napokban a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Az elismerést azok a munkahelyek kaphatják meg, amelyek foglalkoztatási politikájuk kialakításánál szem előtt tartják a családbarát szemléletet, ennek részeként olyan jó gyakorlatot folytatnak, amelyekkel a munka és a családi élet összeegyeztetését segítik elő.

A családbarát munkahely a munkavállalói juttatásokkal, a családok élethelyzetének figyelembevételével, a munkavállalói egészségmegőrzésre fókuszálásukkal, továbbá a GYES, GYED utáni munka világába történő visszatérés segítésével is a családot értéknek tekinti, és a családok szempontjait érvényesíti működése során – írja a veol.hu.

A családbarát szemlélet a herendi társaságnál abban is megjelent, hogy a koronavírus okozta világméretű krízis idején azonnal felvállalta a munkahelyek megtartását, a munkaerő védelmét és a munkavállalói bérek csökkentés nélküli, teljes kifizetését.

A Herendi Porcelánmanufaktúránál jelenleg 38 különböző családbarát intézkedés van érvényben, amelyek kilenc főbb csoportba sorolhatók, úgymint: a foglalkoztatás módja, családbarát attitűd, a juttatások és szervezeti szolgáltatások rendszere, családi események támogatása és közösségépítő rendezvények szervezése, a dolgozók fizikai és mentális egészségének támogatása, vállalati események szervezése, valamint a társadalom számára hasznos tevékenységet folytató szervezetek támogatása.

A manufaktúra például a foglalkoztatás módjánál is széles palettát kínál a dolgozóknak. Lehetőség van kötetlen munkaidő vagy munkarend választására, részmunkaidős foglalkoztatásra, vagy bizonyos munkakörökben home office-ban – otthonról – is dolgozhatnak a munkavállalók. Létezik rugalmas munkarend, több műszakos munkarend esetén a munkaidő beosztásánál figyelembe veszik a munkavállalói igényeket.

A manufaktúránál a gyermekgondozás miatt távol lévőkkel telefonon, személyesen és írásban is tartják a kapcsolatot. A cégnél a bérek mellett számos juttatással is segítik a családokat, így van törzsgárdajutalom, SZÉP-kártya-juttatás, saját egészségpénztárt működtetnek és finanszíroznak, életkorkedvezményt és kedvezményes telefonflottát biztosítanak a munkavállalóknak. A gyerekek részére táborokat is szerveznek, és ha egy munkavállalónak gyereke születik, akkor babazászlót, valamint gratulációs lapot helyeznek ki a személyi portára, hogy csak néhányat említsünk a családbarát intézkedések közül.