Bűnmegelőzési kerékpáros szervízoszlopok a Balatonnál – most Révfülöpön a sor (police.hu)

A jelentős számú kerékpár megjelenésére tekintettel indította el a kerékpáros szervízoszlopok telepítését a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Idén nyáron három ilyen eszköz elhelyezését tervezik a Balaton partján.

A szervízállomáson található eszközök (pumpa, nyomásmérő, többféle szerszám) alkalmasak egy biciklis gyorsjavítás elvégzésére. Emellett újszerű módon preventív tájékoztatókat is tartalmaz az oszlop, amelyekből a jármű kötelező tartozékairól, a biztonságos közlekedésről, illetve a BikeSafe programról kaphatnak információt a biciklizők. Ezzel figyelemfelhívó módon, közvetlenül és széles körben tud a rendőrség megelőzési ismerteket átadni a lakosságnak és a turistáknak – írja a police.hu.

Első alkalommal a révfülöpi móló közelében lévő kerékpárút mellett telepítettek egyet a helyi önkormányzat támogatásával, melyet az együttműködők 2020. augusztus 5-én délelőtt adtak át.

A rendőrség mellett az átadáson részt vett dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Kondor Géza révfülöpi polgármester és a kivitelező cég képviseletében Barta Gábor.

Az eseményen a kerékpárosok számára lehetőség nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a kétkerekűek adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést.