Borús hónapok után derűs nyárban bíznak a Balatonnál (sonline.hu)

A Balatonra utazna a legtöbb belföldi vendég, hangzott el a Fonyódi Polgári Egyesület által szervezett pénteki kerekasztal beszélgetésen. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte: naponta több mint háromezren foglalnak belföldi nyaralást, ennek nagy részét a Balatonhoz.

 

Az idei szezont illetően optimista a legtöbb balatoni település polgármestere, de a megye vezetői is hasonlóan vélekedtek a pénteki kerekasztal beszélgetésen. Hidvégi József, Fonyód polgármestere kiemelte: mindig is optimistán gondolkodtak és a vírus kirobbanásakor sem álltak meg a szezonfelkészítő munkálatokkal. Hozzátetette: több tömegrendezvényt feltehetően nem tudnak megszervezni a városban, a családosokat azonban az idei nyáron is várják a déli partra.

Witzmann Mihály, Siófok és térségen országgyűlési képviselője hangsúlyozta: márciusban még borúsan látta a turizmus jövőjét. A kormány azonban jól és időben reagált a kialakult helyzetre, ezért várhatóan az idei szezon is jól alakul majd. Külföldre vélhetően sokkal kevesebben utaznak majd, mint a korábbi években, ez pedig kedvezhet a Balaton forgalmának – tette hozzá.

Móring József Attila, Marcali és térségének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a vírus okozta első sokk után a legtöbb vendéglős átállt az ételkiszállításra és próbálta átvészelni a helyzetet.

A teljes cikk itt elolvasható.