Biciklivel Budapestről a Balatonra (likebalaton.hu)

Ismét lesz BuBa kerékpárostúra és a Budapest-Balaton bringaút is számos élményt tartogat.

Tavaly augusztusban adták át a BuBa, azaz a Budapest-Balaton kerékpáros útvonalat, amit a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) egy kerékpáros túrával, az I. BuBa Epic-kel ünnepelt meg.

A szövetség idén is megszervezi az eseményt, amelyen biciklivel Budapestről tekerhetünk. Ezúttal azonban több újítás is színesíti a kerékpáros teljesítménytúrát. Az idei lesz az első olyan szervezett biciklis teljesítménytúra, ahol Budapesttől egészen a magyar tengerig tekerhetünk a BuBa kerékpáros útvonalon, hogy az út végén a nyári melegben egy nagyot csobbanjunk. A tavalyi teljesítménytúrára ugyanis októberben került sor.

Még mindig úgy érezzük, hogy sokak számára egy beteljesületlen álom, hogy letekerjenek a Balatonhoz, hiszen még mindig új ez az út és sokan még nem próbálták ki, főleg mert a tavaly augusztusi átadás már a szezon végére esett. Idén lehet majd először úgy végigmenni rajta, hogy az ember a végén csobbanhat egyet a Balatonban – magyarázta Dominus Ákos, az esemény ötletgazdája.

Biciklivel tekerhetünk a Bondoró Utcaszínház Fesztiválra

Az idei esemény egyik újdonsága, hogy mivel sokaktól kaptuk azt a visszajelzést, hogy nehéz az útvonal, ezért kétnapos teljesítésre is lesz lehetőség. Erre kifejezetten várjuk a családok, baráti társaságok jelentkezését, akik esetleg nem érzik olyan rutinos kerékpárosnak magukat, hogy az egész utat egyben letekerjék és inkább egyéni szállással, két nap alatt oldják meg a táv teljesítését – fogalmazott Dominus Ákos.

A cikk folytatása itt elolvasható.