Hátrányos helyzetű családokat is segít az alsópáhoki Kolping Hotel (tvkeszthely.hu)

Súlyos betegségből gyógyult gyerekeket láttak vendégül a Kolping Hotelben és a Bobo Fun Parkban. A szálloda a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal működött együtt. Mindannyiuk célja az, hogy élményekkel gazdagítsák a családokat.

Vas Hanna Regina daganatos beteg volt, ami sok fájdalommal járt. Ma már gyógyultként szerezhet élményeket. A Bobo Fun Parkban is nagyon jól érzi magát. Örül, hogy együtt lehet barátaival. Őket és az alapítványt a gyógyult családjának tartja.

Egy csomó helyre elvisznek. Nagyon jó. Igazából itt nem kell tettetnem magam, hogy én beteg voltam. Itt magamat adhatom – nyilatkozta a kislány.

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány célja, hogy valóra váltsák a súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek álmait. 700 család tartozik a civil szervezethez. Alsópáhokra gyógyult fiatalokat hoztak el, akik családjukkal tölthettek el egy éjszakát a hotelben.

Mikola József, az alapítvány elnöke: „A nagy részük csontvelő-transzplantált leukémiás gyermek, aki már túl van azon az adott esetben éveket tartalmazó kórházi kezelésen és már olyan állapotban vannak, hogy szabad levegőre lehet őket vinni. Itt mindenkiről úgy folyik az izzadtság, hogy szerintem ők már maximálisan egészségesnek is látszanak.”

A Kolping Hotel és a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány régóta fő célkitűzésének tartja, hogy hátrányos helyzetű családokat segítsen, akár üdültetéssel vagy élményprogramok szervezésével.Törekvéseik azonosak a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal.

Sziné Horváth Beáta, a Bobo Fun Park vezetője:

Ők is azt tartják fontosnak, hogy azoknak a családoknak, gyerekeknek, akik a hétköznapi életben ilyen problémákkal küzdenek, azoknak legyen egy-egy olyan nap, amikor kiszakadhatnak a mindennapos gondokból és élménnyel távoznak, közösen, együtt élnek át olyan élményeket, amire aztán utána egy-egy nehezebb időszakban nagyon jó lesz visszaemlékezni.

A Kolping Hotelben összesen 80 főt, köztük 43 gyereket láttak vendégül. A Bobo Fun Parkban szerzett élmények mellett anyák napi köszöntésnek is részesei lehettek. A 3000 négyzetméteres fedett élménypark mellett a hotel fürdőjét is használhatták a Ments Életet Alapítvánnyal érkezők.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.