Bezárták az uszodát Balatonbogláron

Honlapján tájékoztatta a látogatókat a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ, hogy a magas rezsiköltségek miatt be kell zárniuk. A hírre reagált Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere is a közösségi oldalra feltöltött videóban. 

 

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan időre zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!”

-közölte honlapján az Urányi János Sport és Szabadidő Központ – vette észre a termalonline.hu.

Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amiben részletesen beszélt a bezárás okairól. Mint mondta, az áramdíj a korábbi 9 millió forintról 60 millió forintra ugrott és a gáz ára is jelentősen drágult. Ezzel a két összeggel több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan az uszoda üzemeltetésére költeniük.

A polgármester szerint ez a probléma megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, azonban a képviselők ezt a terhet nem akarták a lakosságra tenni. Mészáros Miklós véleménye szerint az is probléma, hogy annak idején, mikor az uszodát építették, nem figyeltek az energiatakarékosságra, hiszen az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok és nincs napelem vagy hőszivattyú sem. Balatonboglár polgármestere jelenleg csak abban látná a megoldást, ha az állam átvenné az Urányi Uszoda üzemeltetését.