Bezárt a Hévízi Tófürdő, bizonyos kezelések tovább folyhatnak (Frissített!)

Bezárt a Hévízi Tófürdő, nincs lehetőség fürdésre december elsejétől december 11-ig, a december 12-i nyitás kormányzati döntés függvénye – adta hírül a Keszthelyi TV. A fedett fürdőrészen bizonyos kezelések továbbra is zavartalanul működhetnek – az önkormányzat tájékoztatása szerint.

Hévíz önkormányzata arról tájékoztatta a hirbalaton.hu-t, hogy Müller Cecília országos  tisztifőorvos állásfoglalása alapján a Hévízi Tófürdő is bezárásra kényszerült.

A várható nyitás időpontja: 2020. december 12. (további kormányzati döntések függvényében). Minderről dr. Mándó Zsuzsanna a Hévízgyógyfürdő megbízott igazgatója tájékoztatta ma önkormányzatot.

Továbbra is zavartalanul üzemel a fedett fürdőben:

–        a járóbeteg ellátás,

–        az aktív reumatológiai és elsőbbségi rehabilitációs fekvőbeteg ellátás,

–        a fizikoterápiás kezelések és a

–        diagnosztikai részlegek.

A medencékben végzett kezelések, mint a súlyfürdő és víz alatti gyógytorna nem elérhetők, viszont a gyógyvízben való fürdőzés kádfürdőben rendelkezésre áll.

A Szent András Reumakórház több, ilyen jellegű létesítményhez hasonlóan, kormányzati rendelkezésre 106 ágyat tart fenn intenzív ápolásra nem szoruló covidos betegek ellátására.

A Keszthelyi TV híradása szerint a Hévízi Tófürdő a november 11-i szigorításokat követően is fogadott vendégeket, ugyanis az intézmény a Szent András Reumakórházon belül nyújtja a szolgáltatásait, amelybe beletartozik a gyógyvizes fürdőzés is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ november végén adott ki egy tájékoztatást, amelynek értelmében a fürdőgyógyászati kezelések a gyógyvizes gyógymedence kezelés kivételével igénybe vehetők.