Ma délután ingyenes online előadás: “Mezőgazdasági túlfogyasztás és ökológiai lábnyom”

December 2.-án szerdán 14 órától, Mezőgazdasági túlfogyasztás és ökológiai lábnyom – az ökoszisztéma szolgáltatások ellehetetlenítése címmel, Dr. Samu Ferenc tudományos tanácsadó (Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézet) tart online, bárki által megtekinthető előadást. A BFT által szervezett szemléletformáló programon szó lesz a kultúrnövényeink sokszínűségéről is.

Csatlakozni az előadáshoz itt lehet: https://us02web.zoom.us/j/85765481582?pwd=QzFjUjlVemtjYzZUVi8rSWl6cnRUUT09
Meeting ID: 857 6548 1582
Passcode: 637819

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében szemléletformáló rendezvénysorozatot indított, hogy felhívja a figyelmet mindannyiunk személyes érintettségére, a Földünket fenyegető környezeti problémákra, a klímaváltozásra, a természeti erőforrások csökkenésére és az ökoszisztémák sérülékenységére vonatkozóan.

A véges Föld és a végtelen növekedés közötti ellentmondás a tudósok szerint azzal oldható fel, ha a növekedésnek nem a fizikai térben és az extenzív paraméterekben, hanem a bölcsesség belső tereiben és az intenzív mutatókban (pl. hatékonyságban) következik be.

A szerdai rendezvény célja, hogy e fenti, környezetünket érintő területeken a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tudományos értékű előadásokat és közérthető formában ismertetett jó gyakorlatokat hallgathassanak, annak érdekében, hogy a saját felelősség felismerhető legyen mindenki számára, hogy a közös hang megtalálásával a közös cselekvés eredményre vezethessen- áll a meghívóban.

 

A program:

  • 14.00 – 14.05        Bevezető, köszöntő – Dr. Molnár Gábor (ügyvezető igazgató, Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.)
  • 14.05 – 15.05         Mezőgazdasági túlfogyasztás és ökológiai lábnyom – az ökoszisztéma szolgáltatások ellehetetlenítése – Dr. Samu Ferenc tudományos tanácsadó (Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézet)
  • Kultúrnövényeink sokszínűsége – Múlt, jelen és jövő – Baktay Borbála főigazgató (Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ)
  • 15.05 – 15.30        Beszélgetés, összegzés, rendezvényzárás

A rendezvény időpontja: 2020. december 2. szerda, 14.00 óra – 15.30 óra

A rendezvényen való részvétel lehetősége: online

A konferencián való online részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

Jelentkezéssel kapcsolatos információk a Balatoni Fejlesztési Tanács weboldalán érhetők el.