Besurranó tolvajt fogtak a siófoki rendőrök

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes 2021. június 17-én éjjel Siófokon, majd 24-én és 25-én éjszaka Balatonföldváron és Balatonendréden több lakóházba hatolt be a nyitva hagyott ajtókat, ablakokat kihasználva. Volt olyan ingatlan, ahol a szúnyoghálót átvágva jutott be a lakásba, de volt olyan is, ahol az ablak alá támasztott alumínium létrán felmászva az emeletre tört be.

A besurranó táskák után kutatott, pénztárcákat, személyes okmányokat, bankkártyákat, ékszereket, ruhaneműket és készpénzt tulajdonított el. Többször már az udvaron megvált az üres tárcáktól, hátizsákoktól, és csak az értékekkel távozott – írja a police.hu.

Balatonendréden, 25-én éjszaka az egyik ingatlan tulajdonosa felébredt a behatolóra és megzavarta őt. A rendőrséget értesítve pontos személyleírással tudott szolgálni a férfiről, akit a körzeti megbízottak pár órával később a Siófoki buszpályaudvaron észleltek. A feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A nyomozók 68 éves budapesti P. Zoltánt 13 rendbeli lopás vétség és bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.