Besegítenek a somogyi települések fejlesztésébe (sonline.hu)

Kinyitják a projektmenedzseri szolgáltatások lehetőségének körét, erről is döntött a Somogy Megyei Önkormányzat a pénteki közgyűlésén. Nem lépnek ki a versenyszférába, hanem közcélt szolgálva a helyi önkormányzatokat segítik, amelyek gyakran csak ezekkel a feltételekkel indulhatnak el egy pályázaton.

A képviselők egyhangúlag szavazva arról döntöttek, hogy az elmúlt időszak tapasztalata alapján a települési önkormányzatokon kívüli gazdasági társaságok és civil szervezetek számára is elérhetővé teszik a megyei önkormányzati projekt előkészítési és menedzsment tevékenységet – tudósít a sonline.hu.  Ezzel az a Somogy Megyei Önkormányzat célja, hogy pályázatkezelési szakértelemmel segítse a települési önkormányzatokat a településfejlesztési céljaik elérésében.

A képviselők beszámolót hallgattak meg a megyei útfelújításokról, az új környezetvédelmi programról és a települések arculatának védelméről. Ezen kívül köztisztviselői etikai szabályzatot is alkottak. Az országos mellék­utak felújításáról és a jövőre induló új munkákról adott tájékoztatást a közgyűlés előtt Németh Zsolt, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója. Az idén a megyében 5,17 milliárd forintot fordítottak erre a célra. Jövő márciustól 17 újabb útszakaszt újítanak fel.