Bejárja a Balatont a Tour de Hunguest (Magyar Hírlap)

Idén immár második alkalommal rajtolt el hétfőn a Tour de Hunguest. Az országúti kerékpáros túrázók Nyugat-Magyarország legvonzóbb útvonalain tekernek augusztus 24 és 27-e között, megelőzve a profi országúti kerékpáros versenyek, a Tour de France, illetve hazai megfelelője, a Tour de Hongrie rajtjait.

A Tour de Hunguest során a Balaton-felvidéket, a Kis-Balaton legszebb részeit, valamint Zala- és Vas megye dombjait járja be mintegy ötven kerekes. A naponta teljesítendő szakaszok Magyarország legnagyobb szállodaláncának népszerű hoteleit kötik össze – írja a Magyar Hírlap.

A Tour de Hunguest nem egy körverseny, hanem egy kerékpártúra, a résztvevők augusztus 24-én Taplolcáról indulva barangolják be a Balaton-felvidéket, egészen Balatonfüredig és Tihanyig. A következő napokon Zalakaroson át Bükfürdőig tekernek, majd Tapolcára térnek vissza. Az útvonalat kísérőmotorosok és mentő biztosítja, a szállodákhoz érve pedig négycsillagos körülmények között regenerálódhatnak a résztvevők. A Tour de Hunguest egyedülálló sportprogram hazánkban, hiszen a hobbi sportolók megtapasztalhatják a nemzetközi profi körversenyek hangulatát, kerékpározás közben pedig testközelből csodálhatják meg az ország természeti kincseit és épített örökségét. Az 50 fős csapathoz útközben bárki becsatlakozhat kerékpárral.

Az első Tour de Hunguest 2019-ben a Mátra és az Alföld felé vette az irányt, akkor a kerékpáros karaván tagjai 5 nap alatt 555 kilométeres távot teljesítettek. A program sikerén felbuzdulva  idén a Dunántúlon róják a kilométereket, 4 nap alatt 444 kilométert teljesítenek az amatőr bringások az OPUS GLOBAL Nyrt. szállodaláncának szervezésében.

A Tour de Hunguest nem titkolt célja a kerékpársport népszerűsítésén túl felhívni a figyelmet a Hunguest szállodák kitűnő adottságaira, ezáltal is támogatva a világjárvány idején az egyik legbiztonságosabbnak tekinthető belföldi sportturizmust.