Balatoni projekt is szerepel az elhalasztott vagy átütemezett beruházások listáján

Nyilvánosságra hozták azon állami beruházásokat soroló  listát, melyek esetében a kormány halasztásról, vagy átütemezésről döntött. Ezen főként tervezett útfelújítások szerepelnek de érintettek Balaton közeli oktatási intézményekhez és a Balatoni Bringakörhöz kapcsolódó tervezett fejlesztések is. 

Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából egy ellenzéki képviselői írásbeli kérdésére Csepreghy Nándor miniszterhelyettes adott tájékoztatást arról, hogy eddig a kormány mely állami beruházások elhalasztásáról és átütemezéséről döntött.

A listán szerepel például a 86. számú főút, Zalalövő elkerülő szakasz bevágási rézsűin a forgalomba helyezést követően keletkezett károsodások helyreállítása, a Magyar  Falu  Program  keretében  megvalósuló  kistelepüléseket  érintő  mellékúthálózat felújítás 2021-2022. évi kivitelezése Lesencetomaj-Zalaszántó összekötő útra vonatkozóan valamint a Zalaegerszeg  megközelítését segítő  M76  autóút  Zalaegerszeg – Fenékpuszta  közötti szakaszának megvalósítása.

Jelölték a felsorolásban a Veszprém megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése keretében a Vetési Albert Gimnázium energetikai fejlesztését, valamint a Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő Türr István Gimnázium és Kollégium infrastrukturális fejlesztését.

Érintett a Balatoni Bringakörút is, ugyanis a listán szerepel a Kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása a Balatoni Bringakör Tihany – Balatonalmádi közötti szakaszon.

A teljes lista itt érhető el.