Balatonfüreden tartják az Infótér konferenciát (portfolio.hu)

A 12. Infotér Konferencia célja, hogy összehozza mindazokat, akik formálják, alakítják, befolyásolni tudják a kialakulóban lévő új digitális világrendet. A közigazgatás, a vállalati szféra, a tudományos élet és a felsőoktatás színe-java gyűlik össze az Infotér Konferencián 2021. október 19. és 21. között Balatonfüreden.

Kialakulóban van egy új világ, ahol az értéket, a vagyont többé már nem a nyersanyagok jelentik, hanem a nagy betűs ADAT. Kezdve a sarki kis cukrászdától, aki a Facebook oldalán követőket gyűjt egészen a nagy globális vállalatokig, akik milliós nagyságrendű adatbázisokkal gazdálkodnak – a nálunk lévő adatok jelentik a siker kulcsát. Olyan kiapadhatatlan forrás ez, amivel ha megtanulunk bánni, szinte semmi sem lehetetlen. A digitalizáció az életünk elengedhetetlen része, az oktatástól kezdve a közigazgatáson át a szabadidőnkig minden átalakul, nekünk pedig lépést kell tartanunk vele – írja a portfolio.hu.

Az idei Konferencia külön figyelmet fordít a jövő generációjára. Október 19-én olyan témákról esik majd szó, mint a frissdiplomások munkaerőpiaci helyzete, a felsőoktatás átalakulása vagy az IT szakma jelene és jövője. A digitális fejlődéssel megváltozik a tanuláshoz, a tudáshoz való viszonyunk. Többet, gyorsabban, jobban – a mai hallgatóknak már egészen más kihívásokkal kell szembe nézniük legyen szó a diploma megszerzéséről vagy a munka világáról. Mik ezek a kihívások, hogyan küzdhetők le, egyáltalán hogyan élik meg a hallgatók ezeket a változásokat – a hallgatók, az egyetemek, a felsőoktatással foglalkozó szervezetek, valamint a kormányzati szervek képviselői közösen keresik a válaszokat az Infotér Konferencia 0. napján.

A NextGen keretében a résztvevő cégek, start-upok képviselőitől a hallgatók azt is megtudhatják milyen készségek a legkeresettebbek ma a munkaerőpiacon, hogyan és milyen irányba fejlődhetnek, hogy megállják a helyüket, hallhatnak a különböző gyakornoki lehetőségekről – végül pedig lehet, hogy épp a leendő munkaadójukat ismerhetik meg a konferencián.