Koronavírus: Balatonfüred több közterületén kötelező a maszkviselés

Balatonfüreden november 12. csütörtök, reggel öt órától kötelező a szájmaszk használata a legforgalmasabb közterületeken, azaz a Szent István téren, a Vásárcsarnok-, a Rendelőintézet-, a Kormányhivatal- és az Ady Endre utcai Posta környezetében. 

Bóka István polgármester a balatonfured.hu-val közölte: a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok betartása továbbra is nagyon fontos.

Sportolás közben, a parkokban és zöldterületeken azonban továbbra sem kötelező tartani a maszkviselési szabályt. Az önkormányzat várja az észrevételeket, a város mely területein lenne még életszerű bevezetni a kötelező szájmaszk használatot.

Balatonfüreden már korábban minden önkormányzati fenntartású intézményben megtették a szükséges intézkedéseket, így bezárt többek között a Vaszary Galéria, a Jókai Emlékház és valamennyi városi kulturális intézmény. Zárva tart a mozi, a könyvtár. Elmaradnak a városi rendezvények, ahogy a hagyományos adventi programok is. Részletek itt.

A város középiskolái áttértek az online oktatásra. Az óvodai, bölcsődei és egészségügyi intézmények működnek tovább, a dolgozókat folyamatosan tesztelik majd.