Több millió forint értékű adomány érkezett Balatonalmádiba (veol.hu)

Egy kamionnyi mosó- és tisztítószert, kozmetikai terméket és tisztálkodószert ajánlott fel a Henkel a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak. A kamiont a Balatonalmádi Plébánia udvarán pakolták le a karitász munkatársai és önkéntesek.

Azért itt pakolunk, mert csak itt van elég helyünk és lehetőségünk az ideiglenes tárolásra. Tizenegy raklapnyi Henkel-terméket kaptunk, amit innen szállítanak majd tovább a kollégák. Az adományt egy zirci úriember segítségével kaptuk, aki már többedszerre segíti így a karitász munkáját. Az adomány szétosztásában a zirci mellett a többi megyei csoportunk is részt vesz majd, mindenki a saját körzetében juttatja majd el a rászorulóknak a csomagokat

– mondta el a veol.hu-nak Szíjártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója. Azt is hangsúlyozta, hogy kozmetikai termékekből ekkora felajánlást a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász eddig még nem kapott. Az adományból a főegyházmegye területén körülbelül ezer család részesülhet.

 A templomokban tartós élelmiszert gyűjtenek. November 16-tól december 5-ig lehet a kijelölt helyeken elhelyezni a tartósélelmiszer- felajánlásokat. Ezeket a plébános kioszthatja helyben vagy a szomszédos településeken. Ha a plébános a központnál jelzi az adományt, a karitász munkatársai segítenek az elszállításban és a szétosztásban.

A karitász országos programja az Angyalbatyu program, ahol arra kérjük az óvodás, iskolás gyerekeket és szüleiket, hogy segítsenek megajándékozni azokat, akik szülei esetleg nem tudnak ajándékot venni. Azt kérik, hogy válogassák ki a már nem használt, jó állapotú játékokat és plüssfigurákat, és csomagolják be. A csomagon fel kell tüntetni, hogy kisfiú vagy kislány részére szánják-e, és hogy milyen korú gyermeknek javasolják. Az adományokat az önkéntesek december elejéig várják – fejezte be Szíjártó László.