Balaton Konferencia 2024 – Mi lesz a Balatonnál?

2024. május 2-án Veszprémbe, az ActiCity-ben rendezik meg a Balaton Konferencia 2024 elnevezésű rendezvényt, melynek keretében egyebek mellett áttekintik a szabályozói és döntéshozói elképzeléseket a Balaton jövőjéről.

 

A Balaton és térségének jövőjével kapcsolatos gondolatok, elképzelések, tervek már sokszor, sok műhelyben születtek és fogalmazódnak meg ma is folyamatosan, de igazi egyetértés még nincs. A Portfolio által szervezett Balaton 2024  konferencián azonban, közösen a Pannon Egyetemmel, arra tesznek kísérletet, hogy azokat a legfontosabb döntéshozókat, szabályozásban érdekelteket, az üzleti és civil szféra kiemelt képviselőit, a helyi kulturális értékeket őrző és fejlesztő szervezetek vezetőit hozzák össze egy platformra, akik a szakmai érvek megosztásával és megbeszélésével valóban előrébb tudják mozdítani a legfontosabb közös ügyet, a Balaton építésének és fenntartható fejlődésének jövőjét.

A rendezvényen szó esik egyebek mellett az üzleti lehetőségekről a tó partján és vonzáskörzetében, a turizmus és vendéglátásról a Balaton régióban, a családi vállalkozások és utódlás kérdéseiről, az ingatlanpiaci és fejlesztési lehetőségekről és kihívásokról.

A rendezvényt Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány elnöke nyitja meg, majd Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást.

Az ezt követő panelbeszélgetés a Balaton jövőjéről szól majd, melyen részt vesz Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere, valamint  Dr. Takács Ernő, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

A teljes program ide kattintva érhető el.