Balaton-átúszás – a profik egy óra alatt teljesítették a távot

 

Fej-fej mellett értek célba a 37. Lidl Balaton-átúszás legjobbjai. Egy óra és egy percet töltött a vívben a három kiváló sportoló,  Papp Márk, Székelyi Dániel és Rasovszky Kristóf, mielőtt partot értek Balatonbogláron – számoltak be a szervezők az esemény hivatalos Facebook-oldalán.

A vízből kiszállva még megkérdezték egymástól, hogy “Futunk?” Aztán azt mesélték, a végén megpróbálták dűlőre vinni a csatát, de nem sikerült.

A lecsippantott időeredmények:
Papp Márk 1:01:01
Székelyi Dániel 1:01:05
Rasovszky Kristóf 1:01:13

Az amatőrök folyamatosan csobbannak vízbe Révfülöpnél . A közösségi oldalon sokan tették szóvá, hogy a főváros irányából vonattal érkezők jelentős késéssel érkeztek a helyszínre, mert már az első szerelvény is a kiírtnál 45 perccel indult Budapestről.

A 37. Lidl Balaton-átúszás támogatója a Balatoni Hajózási Zrt. A társaság menetrendi hajóival az átúszásra érkező résztvevőknek, családtagjaiknak és a vendégeknek biztosítja a közlekedést a révfülöpi rajt és a balatonboglári cél között.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távot idén is szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek egészségi állapota azt megengedi. Rajthoz állni csak orvosi igazolással lehet. Részletek és nevezés az esemény hivatalos oldalán.