Badacsony 200 kerékpáros teljesítménytúra

A Badacsony 200 kerékpáros teljesítménytúra 2019-ben, október 13-án, huszonhat évvel a Bakony 200 első rajtja után indul útjára, hogy a Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység kevésbé ismert vidékét is megismerhessék a résztvevők.

Új kerékpáros túrával gazdagodik a Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység az ősszel. A Badacsony 200 országúti kerékpáros teljesítménytúra a Balaton második vonalának kevésbé felkapott helyein is végigkalauzol, érintve a jövő évi Giro d’Italia útvonalát is.

Első alkalommal kerül megrendezésre a Badacsony 200 elnevezésű kerékpáros teljesítménytúra, amit a Bakony 200 közel 30 éves, töretlen népszerűsége segített életre hívni.

A túrát tömören a bringa, Badacsony, Balaton második vonala, bor címszavakkal lehetne jellemezni. A legrövidebb, Kicsi táv 28 kilométeres, amit szinte mindenki tud teljesíteni. Némi előképzettségre szüksége van annak, aki a Sprint távot választja a maga 67 kilométerével és 510 méteres szintkülönbséggel. Az edzetteknek, kihívást keresőknek vagy épp a duatlon OB-ra készülőknek a 103 kilométeres táv javasolt, ahol mintegy 820 méteres szintkülönbséget és a lehető legtöbb természeti látnivalót szedték össze a szervezők. A családosoknak egy ingyenes, könnyed, 17 kilométeres vezetett túrával készülnek a szervezők.

Egy borvidékről üres kézzel nem térhet haza senki, így minden teljesítőnek egy üveg badacsonyi nedű a jutalma

Tóth András, a teljesítménytúra főszervezője így foglalta össze a túrát: “Néhány éve már dédelgettem egy olyan túra tervét, ami a Balaton-felvidék nyugati oldala mellett, a Keszthelyi-hegységen is végighalad. Szeretném megmutatni minél több bringásnak, hogy ez is egy kerékpározásra érdemes vidék. A rajt és célhelyszínnek a badacsonytomaji Hableányt választottuk, ami egyben hagyományörző és ugyanakkor úttörő a maga nemében, akárcsak a Badacsony 200 teljesítménytúra.”

Információk:
facebook.com/badacsony200
honlap: http://www.badacsony200.hu/
badacsony.com