Az Élet napja Balatonfűzfőn (veol.hu)

Egy tűt sem lehetett leejteni Csókay András idegsebész előadásán a közösségi házban, olyan sokan jöttek el. A közönség a végén felállva, vastapssal köszönte meg a népszerű orvos gondolatait a hitről, illetve képes beszámolóját a bangladesi ikerpár szétválasztásáról.

Az Élet napja rendezvényt először tartották meg a Balatonfűzfői Római Katolikus Plébánia szervezésében – tudósít a veol.hu.  Az egész napos programsorozat Csókay Andrással zárult. Idén februárban volt öt éve, hogy elhunyt szeretett kisfia, Marci, mindössze tízévesen. Fia halála után megbékélt az elmúlással. Mint ismeretes, a gyermek epilepsziás rohamot kapott a születésnapján, ráesett a medence takarójára és belefulladt az ott összegyűlt, néhány centis esővízbe. Csókay doktor talált rá Marcira, s bár próbálta újraéleszteni, már késő volt.

Az ész hite, az teljesen rendben volt, amikor meghalt a kisfiam, csak éppenséggel ettől még depressziós voltam. A szemlélődő imádság vezetett oda, hogy bensőségesebb kapcsolatba tudtam kerülni Istennel. Ezek a misztikus tapasztalatok erősítik a szív hitét, és kihozzák az embert a legeslegmélyebb pontokból – idézi a veol.hu a mélyen hívő orvost.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata – Csókay András, Pataki Gergely és Csapody Marcell vezetésével – nemzetközi figyelmet kiváltó beavatkozással augusztus elején Dakkában 33 órás műtéttel szétválasztotta a fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát. Csókay András képekkel és kisfilmekkel illusztrálva, hosszan beszélt a műtétet megelőző felkészülésről és magáról az ikerpár szétválasztásáról is.