Az almádi könyvtár is csatlakozott az olvasásnépszerűsítő akcióhoz (veol.hu)

A balatonalmádi könyvtár is csatlakozott a nemzetközi könyvajándéknaphoz csütörtökön – tudta meg a veol.hu.

A kezdeményezést (International Bookgiving Day) a világ számos pontján megtartják február 14-én, elsősorban azzal a céllal, hogy növelje a gyermekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

Ennek érdekében felnőttek vagy a csatlakozó intézmények új vagy jó állapotú könyvvel ajándékoznak meg gyermekeket, vagy hagynak egy-egy kötetet nyilvános helyeken, esetleg juttatnak el könyvadományt intézményeknek.

A balatonalmádi könyvtár mintegy öt éve csatlakozott a kezdeményezéshez úgy, hogy a város frekventált pontjain hagynak könyveket, amelyek a szerencsés megtalálóké lesznek. Fábiánné Sáray Anna, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár megbízott igazgatója elmondta, idén mintegy 25 kötetet helyeztek el a település különböző népszerű helyein, minden kötetben egy-egy könyvjelzővel, amely megmagyarázza a megtalálónak a kezdeményezés célját. A kötetek számos műfajt képviseltek a klasszikus regénytől a könnyedebb stílusokig.

A könyvtár dolgozói minden évben igyekeznek továbbgondolni a nemzetközi könyvajándék napját: idén azt kérték a könyvek megtalálóitól, hogy töltsék fel a kötetek fotóját a könyvtár közösségi oldalára.

Fábiánné Sáray Anna tapasztalata szerint az emberek örömmel veszik ezt a kezdeményezést, és abban is bízik, hogy az olvasás népszerűsítéséhez is hozzájárulnak az akcióval.