Átépítik Balatonfüred egyik nagyforgalmú csomópontját (Magyar Építők)

Közbeszerzési tenderen választja ki Balatonfüred Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma, hogy melyik cég építheti meg a 7303-as út Kossuth-Csárda- Iskola utcák kereszteződésében az új körforgalmat.

 

A projekttel biztonságosabbá teszik az átkelést mind az autós, mind a gyalogos forgalom számára. A közelben két iskola működik, de a posta és gyógyszertár megközelítése is könnyebbé válik a kereszteződés átalakítása után – írja a Magyar Építők.

A csomópont kiépítésekor áthelyezik az Iskola utcánál lévő gyalogátkelőhelyet, amelyhez egy új járdát is kapcsolnak majd. A város főterébe torkolló Kossuth utcán mindkét irányban átalakítják az autóbuszöblöt.

körforgalom hat méter széles lesz, a külső köríve tíz méteren fut majd és négy be-és kihajtó ággal segíti majd a kereszteződésben az áthaladást. Ehhez fel kell bontani 630 négyzetméternyi betonburkolatot, 16 négyzetméternyi aszfaltot. A munkálatok során 650 négyzetméternyi területen kell különböző földmunkákat elvégezni.

A körforgalom kialakítása után új térburkolatot kapnak a munkálatokkal érintett területek és a környéken 38 fát telepítenek és füvesítik a csomópontot övező részeket.
A kivitelező feladata lesz a burkolatra hulló csapadék elvezetése a víznyelők kiépítésével a zárt csatornába. Továbbá a projekt keretében elektromos vezeték kiváltások is történnek illetve felújítják a meglévő kandeláberek lámpáit és újakat is telepítenek.