Átalakul Siófok két világháború között épült emléke (Építész Fórum)

A hajdani “Siklós-penzió” 1930-as években épült architektúrájából luxus nyaralók otthona lesz hamarosan, hátsó telkén egy komoly bővítéssel, belsejének teljes átalakításával, homlokzatának “modernizálásával”, ám mindenképpen becsülendő, hogy legalább megőrzik az épületet és egy-egy részletében még reflektálni is akarnak az eredeti stílus hangulatára.  

(Fotó: Facebook /  Budapest Art Deco) 

 

Siklós Vilmos, a siófoki kaszinó egykori igazgatójának panzió épületéről van szó, melynek felújítása-bővítése már javában zajlik, a nyaralók értékesítését a Budapest Art Deco vette észre és posztolta ki – írja az epiteszforum.hu.

Az idők során átalakult épületet nem messze a Petőfi sétánytól, a Köztársaság utcában találjuk. A beruházó a hajdani szálló mellett egy teljesen új komplexumot is emel: összesen 24 lakás kerül így a telekre, a 2500 négyzetméternyi kertben parkolók is megvásárolhatóak lesznek majd, az új komplexum legfelső szintjén pedig egy 250 négyzetméteres wellness részleg is épül. A hajdani panzió átalakításának kivitelezése már előrehaladott állapotban van, a módosított tervek engedélyezési eljárását azonban május 12-én indították el.

Bár a bővítés a régi épület mögött emelkedik majd, minden részletét, szellemiségét tekintve mégsem döntöttek az 1936-os emlék 1:1-es felújítása mellett. A régi architektúra belseje teljesen átalakul, homlokzatának felújítása már az újépítésű ingatlanok anyagait, megoldásait követi, a bejárat kajütablakos melléképülete sem kerül vissza, és végül a kerítés is leegyszerűsíti az eredeti izgalmas megoldásokat.