Átadták az első “Pelso-díjat” (zaol.hu)

Könnyid László korábbi hévízi szállodaigazgató, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kapta a Pelso Társaság első alkalommal odaítélt díját.

A szakembernek Farkas Ferenc szobrászművész bronz­plakettjét a Balatonon, a Hableány sétahajón adták át – tudósít a zaol.hu. Mint dr. Csite András, a díj ötletgazdája elmondta, az a szándékuk, hogy elismerjék a Nyugat-Balatonért végzett kiemelkedő teljesítményeket s azokat az embereket, akik sokat tettek a térség gyarapításáért, polgári társadalmának erősítéséért. Leszögezte: helye és ideje van a cselekvő lokálpatriotizmusnak, s aki az elismerést megkapja, azt példaként állítják az itt élők elé.

Horváth Imre, a civil szervezet elnöke lapunknak leszögezte, hisznek az összefogásban, a közös gondolkodásban, s igyekeznek hozzájárulni a térség előrelépéséhez. A díj odaítélése kapcsán elárulta, minden tagjuk javasolhatott, s végül a három legnagyobb támogatottságú jelöltből az elnökség választotta ki azt, aki az elismerést megkapja.

Fekete György nyugalmazott szállodaigazgató, a Pelso alelnöke Könnyid Lászlót méltatva kiemelte, innen, a keszthelyi VSZK-ból indult karrierje, majd külföldi munkái után ide, a hévízi Európa Fitbe tért vissza, amelyet másfél évtizeden át igazgatott sikerrel. Itteni évei alatt aktív társadalmi szerepet vállalt, Hévíz alpolgármestereként például a turizmussal és a légi közlekedéssel foglalkozott.

Később, a szakma legfontosabb elismeréseként, a Magyar Szállodaszövetség elnökévé választották, s egyik legmeghatározóbb eredménye, hogy előkészítette az áfacsökkentés jogszabályi rendezését.