Újabb óvintézkedéseket vezettek be a sümegi kulturális intézmények (veol.hu)

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ és az emlékház a járvány miatt óvintézkedéseket vezetett be a napokban az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása alapján.

Nehéz helyzetebe került az intézmény a vírus terjedése miatt, kénytelenek voltunk a napokban meghozni több szabályt, ajánlást, hiszen folyamatosan szabadtéri és intézményen belüli rendezvényeket tartunk, például egymást követik a tánccsoportokba való felvételik – mondta el Fodor József intézményvezető-helyettes a veol.hu-nak. Kifejtette: Táncpróbák indultak a színházteremben, itt, amikor csak lehet, be kell tartani a távolságot. A könyvtárban eddig is kötelező volt a maszk és a kézfertőtlenítés. A kültéri rendezvények estében ötszáz főnél többet nem fogadhatnak, ez érvényes volt a hétvégi szüreti programon is. A közeljövőben sok színházi és más program van, például Fábry-est lesz a napokban.

A távolságtartást preferálják, de a 248 férőhelyes színházteremben nehéz megoldani ezt egy fizetős rendezvény esetén. Minden szerződést ezt figyelembe véve kötöttek, és új időpontot is beterveznek. Így, ha a járvány miatt elmaradna egy program, érvényesek a jegyek egy későbbi időpontra, de igény esetén vissza is válthatók.

Hozzátette, hogy néhány napja a művelődési házba és az emlékházba belépéskor kötelező a maszk használata, valamint a testhőmérséklet-mérés. Az emlékházba 15 főnél többen egyszerre nem mehetnek be, a művelődési központban lépcsőzetes be- és kiléptetés van érvényben, létszámkorlátozás 500 fő felett van.