Átadták a Kiss Szilárd Sportkollégiumot Siófokon (Siofokkc.hu)

A helyi önkormányzat által biztosított területen, az Emberi Erősforrások Minisztériumának (EMMI) támogatásával, 250 millió forintos beruházásként elkészült a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub legújabb létesítménye, a Kiss Szilárd Sportkollégium. Az ünnepélyes átadót kedden tartották a Siófoki Sportcentrumban.

 

        A Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. 2013-ben egy 7 ütemből álló infrastrukturális fejlesztési programba kezdett. Ennek első ütemében megépült a modern Déli úti munkacsarnok, a most átadott Kiss Szilárd Sportkollégium pedig a beruházási folyamat második szakaszának részeként valósult meg.

        A minden igényt kielégítő, korszerű kollégium szeptember 1-től 38 igazolt sportolónak ad otthont, ahol a fiatalok kényelmes körülmények között pihenhetik ki az edzések fáradalmait, és ahova naponta térhetnek haza tanulmányaikat követően. A fiatal játékosokat a kollégium 16 darab 2 ágyas szobájában, illetve 5 modern apartmanjában helyezik el. A szobákban az alapfelszereltségen kívül hűtőszekrény, plazma tv, légkondicionáló és vezeték nélküli internet biztosítja a kényelmet. Az épületben, amely közvetlen összeköttetésben van az edzőcsarnokkal, étkező és teakonyha biztosítja majd a gyerekek mindennapos egészséges étkeztetését. A kollégiumba beköltöző fiatalok Siófok három középiskolájában kezdik meg tanulmányaikat napokon belül.

        A kiemelt sportágak fejlesztését célzó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított, kormányzati támogatással megvalósult beruházás átadó ünnepségén a fejlesztést megvalósító Siófok Kézilabda és Tenisz Klub Kft. ügyvezetője, Fodor János felidézte, hogy a munkacsarnok 2013-as átadása óta a sportolókat naponta szállították edzésekre a távoli városi kollégiumból. Az utaztatást ugyan egy kisbusz megvásárlásával megkönnyítették, de a végső cél az volt, hogy a diákok a komplexum közvetlen környezetében lakhassanak. Fodor János elmondta: az infrastrukturális fejlesztési program következő, harmadik állomása az idén decemberben átadásra kerülő szivacs-kézilabdapálya lesz.

        Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a kormány a jövő sportjába való befektetéshez 250 millió forinttal járult hozzá azért, hogy a siófoki sportolóknak a klub olyan helyet biztosíthasson, ahonnan indulva nagy teljesítmények elérésére lesznek képesek.

        Lengyel Róbert Siófok polgármestere az átadón arról beszélt: „Ha egy városba értéknövelő beruházás érkezik, annak a városlakók örülnek. Ha a városlakók örülnek, akkor a polgármester hivatalból örül.” Hozzátette: egy olyan fejlesztés készült el, ami a város sportjának a jobblétét szolgálja majd az elkövetkező időszakban.

        Az átadók sorát zárva Witzmann Mihály, Siófok térségének országgyűlési képviselője a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub elhivatottságát méltatta, s mint mondta: a kollégium épületéből árad a profizmus. A parlamenti képviselő kitért arra, hogy a fejlesztést megvalósító klub működteti Somogy egyetlen NB1-es női kézilabda csapatát, amely néhány év alatt sikeresen küzdötte fel magát az élvonalba.

        A képviselő szólt arról is, hogy a jövő évi költségvetés 1 milliárd forintos címzett támogatást tartalmaz a siófoki sportklub számára, ami lehetővé teszi, hogy rövidesen átadják az ezer fős multifunkciós sportcsarnokot is.

sportkollégium

(siofokkc.hu)

(19:06)