Átadták a csapadékvíz-elvezető rendszert Balatonedericsen (veol.hu)

A településen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 75 millió forintos támogatással készült el mostanra a temető, a tájház és sportpálya környékén a csapadékvíz elvezető rendszer több szikkasztóval együtt. Az átadási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult fejlesztés az előző uniós ciklusban indult.

A megyében 46 milliárd forint állt rendelkezésre a TOP pályázatokra, ezek különböző formákban juthattak el a településekre. Az egyik ilyen volt a csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítése, felújítása ott, ahol ez gondot okozott – mondta a képviselő és méltatta a település vezetését, amely még önerőt is biztosított a cél érdekében, példát mutatva ezzel másoknak. A veol.hu tudósítása szerint  Papp János polgármester elmondta, hogy a nagyobb esők során eddig megteltek a falu csapadékvíz elvezető árkai, a felújításnak, bővítésnek köszönhetően azonban mostantól már nem jut le a faluba a csapadékvíz.

Két éve állt a projekt, nagy öröm a lakosság számára is, hogy sikerült végre befejezni. Reményeink szerint a beruházás második üteme is kap támogatást, indokolt lenne, hiszen az a mostanra elkészült rendszer hatékonyságát is növelné – mondta a polgármester és elismeréssel szólt a műszaki ellenőr és a projekt menedzser cég munkájáról.