Árverezi balatoni üdülőit az MVM (napi.hu)

Keszthelyi hotelt, fonyódi villát és hévízi nyaralót is eladna az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., amely korábban már egy siófoki hoteltől is megvált. Egy céges balatoni szálloda azért még így is megmarad a társaságnál.

Eladná keszthelyi, fonyódi és hévízi üdülőit és nyaralóját az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT) – vette észre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elektronikus aukciós rendszerében a napi.hu. Az értékes balatoni ingatlanokra június 20-ig, illetve 25-ig lehetett licitálni, az MNV még nem hirdetett eredményt, így nem tudni, hogy akadt-e érdeklődő.

A legértékesebb ingatlannak a keszthelyi Hotel Ovit tűnik, hiszen az árverésen 435 millió forint a kikiáltási ára. A háromcsillagos szálloda jelenleg is üzemel, 20 szoba és 7 apartman közül választhatnak a vendégek. A Balaton viszonylag messze van, mert a hotel Keszthely és Hévíz között található, de egy kültéri medence és a hatalmas gondozott park azért kárpótolhatja a pihenni vágyókat.

Szintén eladná az MVM OVIT a fonyódi villáját is, amelynek a kikiáltási ára 130,8 millió forint. A keszthelyi hotelhez képest viszont ez az üdülő nincs túl jó állapotban, 2011 óta nem is használják. Ráadásul műemléki jelentőségű területről van szó, ezért a két villaépület és a kerítés is helyi védettséget élvez.

A legolcsóbban egy hévízi ikerházas nyaralót lehet venni az MVM-től. A teljesen jó állapotban lévő épületet minimum 66 millió forintért szeretné eladni az állami társaság.

Az MVM-nek van még egy balatoni szállodája, a balatongyöröki Hotel Panoráma, amely 70 szállodai szobával, uszodával-élményfürdővel, wellness és fitness részleggel, és mesterszakács által irányított étteremmel várja a vendégeket – tudósít a napi.hu.