Kezdenek kialakulni a Balatonra jellemző kisvendéglők (Info Rádió)

A Magyar Konyha Kiadó hetedik alkalommal jelentette meg a Balaton 2019 Gasztrokalauzt, amely idén 333 hely ínyenceknek címmel került az olvasók elé. Mára már hagyománnyá vált, hogy a Magyar Konyha Magazin nyári, dupla számában megjelentetnek egy étterem-, illetve gasztrohely-térképet. 

Nemcsak éttermek szerepelnek a kiadványban, hanem pékségek, cukrászdák, borozók és borászatok, romkocsmák, kisvendéglók is – mondta el az Info Rádiónak Vinkó József főszerkesztő.  “Olyan helyek, ahol az ember a régi, balatoni, jó életérzést kapja meg, nem a becsali csárdákat. Ahol a tó türkize, a fantasztikus víz és levegő egy gasztronómiai élménnyel párosul” – emelte ki.

A tó gasztronómiájának fejlődésére utalva megjegyezte: az első kiadásban, 2013-ban még csak 170 hely szerepelt, nem tudtak 200-at összeszedni.

Az alapkritériumok, amelyek alapján valamely hely bekerülhet a kiadványba, teljesen azonosak szinte a világ összes nagy gasztrokalauzával: minőségi alapanyagok, korszerű technológia, fantáziadús, kreatív, jó ételek és megfelelő környezet, sorolta az Info Rádiónak  Vinkó József.