Áram- és vízlopás miatt mentek szemlét tartani, de kábítószert is találtak a rendőrök (police.hu)

Egy 33 éves férfi ellen folyik büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, vasárnap a bíróság letartóztatta – írja a police.hu.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a rendőrök egy balatonkenesei házhoz mentek szemlét tartani 2022. november 17-én, mivel egy közműszolgáltató feljelentést tett illegális vízvételezés miatt. Az eljárási cselekmény végrehajtásakor a nyomozók – az áramszolgáltató és a vízmű helyszínen tartózkodó szakembereivel közösen – megállapították, hogy az érintett ingatlannál jogtalan áram- és vízhasználat folyik. A törvénytelen cselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 33 éves férfi a ház pincéjében bujkált, azonban a rendőrök megtalálták és jelenlétében szemlét tartottak. Ennek során az egyenruhások a ház padlásterében 25 tő kábítószergyanús növényt és 20 db növényi csírát is találtak, ami után a fiatalember menekülni próbált a lakásból, de őt az udvaron elfogták és megbilincselték. A nyomozók által lefoglalt növényekről és csírákról a botanikus szaktanácsadó megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő, kannabisz származékok.

A balatonkenesei lakost a rendőrök előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták kisebb értékre elkövetett lopás vétség és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásának indítványozását az illetékes ügyészségen, amellyel a vádhatóság egyetértett, és a mai napon a fiatalembert letartóztatta a bíróság.

A nyomozás további részében a rendőrség vizsgálja, hogy az elkövető cselekményeivel súlyosabb bűncselekményt megvalósított-e – olvasható a police.hu oldalon.