Alsóörsön edz a balatoni vitorlázó csapat az első nemzetek közötti világversenyre

Magyar csapat is lesz a nemzetek közötti vitorlásversenyen, amelyet először 2022-ben rendeznek majd meg. Az SSL GOLD CUP az első vitorlázó világbajnokság, ahol 144 nemzetnek lesz lehetősége arra, hogy egyenlő feltételek mellett összemérhesse tudását. A verseny alapeleme ugyanis az, hogy a csapatok egyforma hajókkal, eszközökkel, felszereléssel rendelkeznek majd, így valóban a csapatok közötti különbség dönt majd a futamokon.

(Fotó: hunsail.hu)

A vitorlázás elitje ott lesz a viadalon, amelyen nem a technikai különbségek fognak dönteni, mert ugyanolyan hajókat és felszerelést kapunk

– mondta a Finndingiben két éve világ-, idén Európa-bajnok Berecz Zsombor a sajtótájékoztatón, majd hozzátette: őt kérték fel a magyar csapat kapitányának, amit örömmel elvállalt. Az volt a feladata, hogy a húsz legjobb vitorlázót összeszedje.

Berecz Zsombor az elmúlt időszakban sokat egyeztetett a lehetséges csapattagokkal, akik örömmel fogadták el a felkérést és már meg is kezdték a közös felkészülést, Alsóörsön.

A teljes keretben ott van: Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Büki Gábor, Czégai Péter, D’ Albini András, Galgóczi Tamás, Goszleth Marcell, Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor, Kelemen Tamás, Majthényi Mátyás, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Rozsnyay Domonkos, Szamódy Tamás, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán.

Ahogy a csapatot alkotó nevekből is kiderül, komoly tudással, nemzetközi tapasztalattal, hazai és nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázókról van szó. Egy igazi válogatott keret, egy nagyon erős csapat kezdte meg a felkészülést a nagy megmérettetésre.

„Nagyjából száz napot kell együtt edzenünk. A verseny két hónapig fog tartani, négy nemzet kap helyet minden csoportban, amelyekből az első kettő jut majd tovább, öt futam alapján. A legjobb négy között viszont egyetlen futam dönt”

– mesélt a részletekről Berecz Zsombor, aki azt is elárulta, hogy a nemzetközi kapcsolattartó és a csapat edzője is az olimpia-, világ- és Európa-bajnok Mateusz Kusznierewicz lett, aki azon túl, hogy Berecz Zsombor jelenlegi edzője, de az SSL ügyvezető igazgatója is – olvasható a hunsail.hu oldalon megjelent összefoglalóban.