Akadályversenyre indultak a féltett veterán autók Somogyban (sonline.hu)

Az országban egyre népszerűbbé váltak a veterán járműves túraversenyek, s most a kaposvári old timer-ek feltették Somogyot is a térképre. A hétvégén ugyanis első ízben rendezték meg a Somogy Classic Old Timer versenyt a Zselicben.

Egy veterán autós akadályversenyt nem úgy kell elképzelni, hogy a résztvevők hegyen-völgyön száguldoznak, sőt. Az idős autók tulajdonosai ugyanis féltve őrzik a járgányaikat. Egy tájékozódással és kirándulással egybekötött próbatétel azonban még belefér.

A Kresz előírásai szerint haladva, de kényelmes tempóban bizonyos akadálypontokat kell megtalálni egy kézhez kapott útvonalterv alapján – magyarázta a verseny lényegét Somogyvári János szervező. – A versenyzők egymástól elkülönítve indulnak, és mindenkinek meg kell találni az adott pontokat, melyek jellemzően Somogy és a Zselicség emblematikus helyszínei Kaposvár 50 kilométeres körzetén belül.

A túrán 30 évnél idősebb, minősített veterán járművek vágtak neki a távnak. Jöttek autósok Zala vármegyéből, Pécsről és Székesfehérvárról is. Az ország más részein már elfogadott veterán autós elfoglaltság Kaposváron most kezd gyökeret verni. Először tartottak versenyt azzal a nem titkolt céllal, hogy szezononként többet is szerveznek majd, egyre több indulóval, sőt még arról is szó esett, hogy határon túlról érkezőkkel is.

A cikk folytatása itt elolvasható.