“A zeneipar haldoklik” – elmarad a népszerű fonyódi RockBalaton

Az “Év zenei fesztiválja” szavazáson a 100 ezer fő alatti kategóriában már tavaly is a második, idén pedig első lett a fonyódi RockBalaton, amely ezen a nyáron elmarad. “Jelenleg Magyarországon a vírushelyzet következtében a zeneipar haldoklik” – írják a szervezők a rendezvény Facebook oldalán. Bejegyzésükben, arról is hírt adnak, hogy a jövőt azért tervezik:  2021-ben várhatóan augusztus 12-15 között rendezik meg a népszerű fesztivált.

Így szól a szervező Magyar Tenger Produkció bejegyzése:

 

“Kedves Barátaink, Rockerek!

Az utolsó utáni pillanatig szerveztünk, dolgoztunk, a tegnapi napon is egyeztettünk a hatóságokkal, hogy a vírushelyzet miatt fennálló szabályok betartása és a várható enyhítések reménye mellett meg tudjuk rendezni a RockBalaton Fesztivált. Jelenleg Magyarországon a vírushelyzet következtében a zeneipar haldoklik. Ez mindenkinek nagyon rossz. Rossz Nektek, a közönségnek, a zenekaroknak, a technikusoknak, nekünk szervezőknek, a kiszolgáló személyzetnek, egyszóval mindenkinek, akik közreműködnek egy rendezvény megszervezésében, lebonyolításában. Egy ilyen rendezvény tervezése, szervezése nem néhány nap, közel egy éve szerveztük és nagyon vártuk már az idei fesztivált.

Az elmúlt napok bejelentései, korlátozásai miatt sajnos nem látunk már reményt, lehetőséget, hogy ésszerű feltételek mellett az eredeti formájában meg tudjuk tartani a RockBalatont.
A hivatalos közlemény tehát így szól: A RockBalaton Fesztivál 2020 eseménye – rajtunk kívülálló okok miatt – az idei évben ELMARAD.

Jelenleg zajlanak a zenekarokkal az egyeztetések, hogy az elmaradó program meg tudjon valósulni jövőre. Az elővételben kedvezményes áron megváltott jegyek, bérletek természetesen érvényesek maradnak a jövő évi rendezvényre is. Akik úgy döntenek, hogy nem váltják vissza belépőjegyüket, nekik hatalmas pacsi és köszönet, hogy bíznak bennünk, ezzel is segítve a 2021. évi RockBalaton szervezését a jelenlegi nagyon nehéz időkben.

Akik igénylik a jegyvisszaváltást, azoknak természetesen hamarosan visszautaljuk a megváltott belépőjegyek árát, ezzel kapcsolatosan várhatóan a jövő héten a jegyértékesítő partnerünk a TIXA.hu e-mailben fogja a teendőket, tudnivalókat megosztani Veletek.

Mostantól minden energiánkat 2021-re fordítjuk, reméljük, nem pártoltok el mellőlünk addig sem!

Találkozunk 2021-ben a RockBalatonon.
Várható dátum: 2021. 08.12-15.”